Warmtepompen

U zoekt een goed adres voor warmtepompen in Oldebroek of omstreken? Bij Installatiebedrijf Ten Hove bent u aan het goede adres!

Over warmtepompen

Een warmtepomp is een innovatief systeem dat in staat is om warmte te onttrekken aan de buitenlucht, het grondwater of de bodem, en vervolgens uw woning of bedrijfspand met die warmte kan verwarmen. De moderne warmtepompen zijn echter ook in staat om te koelen. Zo kunt u op een duurzame manier een aangenaam binnenklimaat realiseren – het hele jaar door!

Bronnen warmtepomp

Zoals gezegd kan een warmtepomp dus op drie manieren worden toegepast. Een luchtwarmte pomp onttrekt warmte uit de lucht en gebruikt die warmte om uw water te verwarmen. Een grondwater warmtepomp pompt grondwater naar boven, onttrekt de warmte hieruit, en levert het afkoelde water weer terug. Bij een bodem warmtepomp worden slimme leidingen onder de grond geplaatst, zodat ook hierbij de warmte in het aardoppervlak optimaal benut kan worden. Omdat voor een bodem warmtepomp wel ingrijpende werkzaamheden nodig zijn, wordt dit principe doorgaans alleen bij nieuwbouw projecten toegepast. De overige twee soorten warmtepompen zijn wel geschikt voor bestaande bouw. 

Rendement

Bij warmtepompen het zogeheten COP principe (Coëfficiënt Of Performance). Dit geeft de verhouding tussen de hoeveelheid energie die de warmtepomp levert in verhouding tot de hoeveelheid energie die een warmtepomp nodig heeft om te kunnen functioneren. Een warmtepomp is in staat om ongeveer 75 procent van de warmte die nodig is om een gemiddeld huis te verwarmen, zelf te generen. De overige 25 procent wordt gebruikt om de warmtepomp te laten functioneren. Met andere woorden: door €25 aan energie te investeren, kunt u €100 aan warmte genereren. Dat is dus een zeer aantrekkelijk rendement!

Meer weten over warmtepompen?

Heeft u interesse in warmtepompen, laat dan door Installatiebedrijf Ten Hove de mogelijkheden van een warmtepomp in Oldebroek of omstreken voor u in kaart brengen.