Mechanische ventilatie

Het ventileren van de ruimtes in uw woning of bedrijfspand is van essentieel belang om een goede luchtkwaliteit te waarborgen. Installatiebedrijf Ten Hove vertelt u graag meer over het belang van een goede ventilatie, en wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen.

Waarom ventileren?

Een goede ventilatie is zowel thuis als op het werk van groot belang. Ventileren is in feite niets anders dan het verversen van de lucht die in een ruimte aanwezig is. Zonder ventilatie is de lucht in een ruimte altijd in meer of mindere mate verontreinigd. Door te zorgen voor voldoende frisse lucht voorkomt u dat er vervuilde lucht in de ruimte circuleert, en blijven uw comfort en gezondheid gewaarborgd. Maar ventilatie is om nog een andere reden belangrijk; wist u dat verse lucht veel sneller opwarmt dan oude, vervuilde lucht? Ventilatie speelt dus ook een rol bij het verwarmen van ruimtes.

Mechanische ventilatie

Voor druk bezochte ruimtes in bijvoorbeeld kantoorpanden en openbare gebouwen is het extra belangrijk dat de luchtkwaliteit altijd gewaarborgd blijft. U kunt het zich tenslotte niet veroorloven dat er mensen ziek of onwel worden door de slechte luchtkwaliteit in het pand! Een mechanisch ventilatiesysteem kan hierbij uitkomst bieden. Installatiebedrijf Ten Hove installeert ook in uw woning of bedrijfsruimte in Flevoland een passend systeem.

Onderhoud ventilatiesystemen

Met alleen het laten plaatsen van een mechanisch ventilatiesysteem bent u er nog niet; dergelijke systemen moeten, net als bijvoorbeeld een CV-ketel of een auto, ook regelmatig onderhouden worden. Denk bijvoorbeeld aan het reinigen van de filters. Indien dit wordt verwaarloosd, dan zal in de loop van de tijd de luchtkwaliteit alsnog achteruit gaan en heeft u eigenlijk niets aan uw ventilatiesysteem. Sluit daarom altijd een onderhoudscontract bij ons af voor uw ventilatiesysteem!

Meer weten over ventilatie?

Wilt u graag meer weten over onze diensten op het gebied van ventilatie, neemt u dan contact op met Installatiebedrijf Ten Hove, de ventilatie specialist van Flevoland!